Bitcoin overtreft $10.200

Bitcoin is de dag begonnen met het plaatsen van kleine winsten. In de perstijd wordt de grootste cryptocurrency per marketcap verhandeld tegen $10.254,41 (+1,03%), volgens CoinMarketCap.

Ethereum is van zijn kant gegroeid tot $346,42 (+0,16%), terwijl XRP met 1,31% is gestegen en nu wordt verhandeld tegen $0,240.

FxPro’s team van analisten zeggen:

„Bitcoin probeert voorzichtig terug te keren naar de groei. De referentiecrypto is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 1% gegroeid en wordt momenteel verhandeld voor ongeveer $10.300. Hoewel het nog te vroeg is om te spreken over een opleving van het $10.000 niveau, kan het feit dat de crypto boven dit niveau is gebleven als goed nieuws worden beschouwd. Het handelsvolume blijft sterk, met meer dan $34B tijdens de laatste dag.

Zowel de RSI voor de BTC/USD als de greed and fear index zijn de afgelopen dagen snel gedaald, waardoor de weg is vrijgemaakt voor een marktherstel. Maar net als wanneer deze indices zich voor een lange periode in het overboughtgebied bevinden, kan de markt nog geruime tijd in de oververkochte zone blijven.

Zoals is gebeurd in eerdere mislukte Bitcoin Future-pogingen om de 12.000 dollar te overschrijden, wat een daling van zowel de Bitcoin als de hele crypto-markt veroorzaakte, zou een daling van de crypto tot 9.000 dollar kunnen leiden tot een scherpe daling. Kort voor de daling sloot de beroemde handelaar Peter Brandt al zijn posities in de aandelen- en valutamarkten, verkocht zijn Bitcoins en zette al zijn activa om in dollars. Blijkbaar was hij niet de enige die dit deed.“

Volgens CoinMarketCap’s ranking staan 8 valuta’s in de top 10 in het groen.

De marktkapitalisatie van alle valuta’s in CoinMarketCap blijft op $331.573.936.118 staan.

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.